maandag 30 september 2013

Vakantie Zeeland 2013

20 juli 20013 - Thuishaven - Noordzeekanaal - WV IJmond. De voorbereidingen voor de vakantie naar Zeeland zijn al een tijdje gaande. Gisteren zijn de spullen naar de boot gebracht en vandaag willen we vroeg vertrekken. Maar dat valt wat tegen. Toch nog veel spullen die we waren vergeten en we moeten nog tanken. Het is dus tegen half 11 voor we eindelijk op weg zijn.
Onverwacht hebben we gisteren nog een techisch probleem opgelost. De koelkast die kapot was, bleek het nog te doen maar de accuspanning was te laag. Bij Vrolijk worden we snel bijgespijkerd in de wondere wereld van 12 volt. En dat je accus in de winter een beetje moet blijven vertroetelen omdat ze het dan echt langer doen. In plaats van een nieuwe koelkast dus een nieuwe deepcycle accu en een serieuze acculader. Het totaal is overigens goedkoper dan een nieuwe compressorkoelkast dus al met al een meevaller! Wel een heel gesleep op een warme dag.
We varen naar het Zuiden en komen op het Noordzeekanaal. Van daar richting Haarlem. Het is bloedheet en al ver in de middag dus we kiezen de eerste de beste haven na het kanaal, WV Ijmond om te overnachten. De koelkast is nog nooit zo koel geweest en de koude biertjes smaken goed.

Geen opmerkingen: