maandag 30 september 2013

21 juli - WV IJmond > Spaarne > Kagerplassen > JH Zeilzicht. De route gaat door Haarlem. We hebben de mast plat dus kunnen onder de meeste bruggen door. Toch zijn we uiteindelijk niet veel sneller dan de rest en gaan we in konvooi door de stad. Best leuk om Haarlem eens van het water te zien. Bij iedere aanlegplek roepen Martijn en ik:"Nee, er wordt niet geshopt". Dat bewaren we voor de terugweg.
We komen bij de Kagerplassen. Op een warme zondag als deze is dat een belevenis op zich want Delft heeft alles wat drijft van stal gehaald om de dag door te brengen. Als we het kanaal aan het eind van de plas in varen komt er een armada van allerlei soorten boten tegemoed. Opvallend veel sloepjes in een zigzagkoers. Over de volle breedte van het kanaal wel te verstaan. Het lijkt alsof iedereen bezig is elkaar in te halen. En daar is op een drukke dag als vandaag wel wat ruimte voor nodig. Vaarregels helpen niet meer dus ik besluit om maar een ramkoers in te zetten op de rechterflank. Gelukkig maakt 7 ton staal hier nog enige indruk want we krijgen spontaan ruimte. Op een enkele toastsmerende stuurman na die op het laatste moment nog net het roer om gooit.
Het is nog steeds bloedheet. We houden het voor gezien en leggen aan bij Zeilzicht. We liggen mooi dicht bij een boom waar je lekker in de schaduw kunt zitten. Er is een groot grasveld waar Banjer los kan lopen. We zwemmen met Martijn en de havenmeester komt nog een grote drijfband brengen. We zijn vandaag goed opgeschoten.

Geen opmerkingen: