maandag 21 juli 2008

De eerste nacht

14.06.08
Vanavond zullen we voor de eerste keer op de boot slapen. Om te voorkomen dat Martijn uit bed valt maken we met gangboordnet een netwerk voor zijn bed. We gebruiken gewone haakjes om het net mee vast te zetten. Het geheel laat zich goed op spanning zetten. Het restant kunnen we nog voor de ingang van de kajuit gebruiken. Martijn heeft namelijk al een paar keer geïnteresseerd in het trapgat staan kijken... We zijn best tevreden over het resultaat.




We varen overdag naar het eilandje waar we bij onze eerste tocht ook hebben aangelegd en brengen daar de dag door. We lakken nog een stukje houtwerk van het achterdek. Het is snikheet, net zoals afgelopen weekend. 's Avonds eten we op de boot. Ik probeer de waterpomp van het aanrecht aan de praat te krijgen. Dat lukt niet en het is te warm om er te lang mee door te gaan.
De eerste nacht met Martijn is geen succes. Hij wordt om een uur of twaalf wakker en wil dan niet meer gaan slapen. Een paar uur later valt hij pas in slaap. We hebben dan een paar uur gehuil achter de rug. We schamen ons een beetje voor de buren die ook vannacht in de haven overnachten.
De volgende ochtend zijn we alle drie brak van de korte nacht. We varen die dag in de bekende omgeving en komen er achter dat Martijn goed slaapt 'op de motor'. 's Middags worden we door de buurmannen binnen geloodst.

Geen opmerkingen: